---

Kalidon.com

---

Kalidon.com

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΛΥΔΩΝ  προκηρύσσει τον 4ο Αγώνα Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2016¨ το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 στην Πλάκα- Ελούντας,υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

 

Ο 4ος Αγώνας Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2016¨ έχει πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας των πολιτών    μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και την προώθηση των αξιών του τόπου της Ελούντας και της Σπιναλόγκας.

 

Στόχος του  Πολιτιστικού  Συλλόγου ΚΑΛΥΔΩΝ είναι να αποτελέσει ο αγώνας αυτός μια νέα πρόταση φυσικής δραστηριότητας  για όλους τους αθλητές που επιθυμούν  να επιδείξουν τις ικανότητές τους  και να αποκομίσουν όλες τις θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε αυτό.

 

Η υλοποίηση του 4ου Αγώνα Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2016¨  θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του αθλήματος  και  του τόπου μας αλλά και στην ανάπτυξη και η εμπέδωση των αξιών και των αρχών του αθλητισμού  και φυσικά στην βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων  και δεξιοτήτων κάθε συμμετέχοντα. Στοιχεία που αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον του αθλήματος και την διοργάνωση.

Περισσοτερα...

Το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Σπιναλόγκα, μέσα από τα μάτια μου» παρουσίασε η δημιουργός του Τζίνα Ξανθάκη στο  αθηναϊκό κοινό τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου.

Παρών στην εκδήλωση ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προλόγισε την έκδοση και εξήρε την πρωτοτυπία της ιδέας της Τζίνας Ξανθάκη που αποτυπώνεται στο εξαιρετικά προσεγμένο λεύκωμα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος χαιρέτησε την εκδήλωση και εξήρε τη συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο όπου οι διαθέσιμοι πόροι του κράτους μειώνονται.
Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει πραγματικά ανάγκη κινητοποίησης ανθρώπων και ομάδων που διακρίνονται από αγάπη για τον τόπο τους, όπως η κυρία Ξανθάκη και θέλουν να συνεισφέρουν στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του, με στόχο την ποιοτική και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Η επιχειρηματίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών» Τζίνα Ξανθάκη ξεδίπλωσε το όραμα της για τη δημιουργία του Μουσείου-Κέντρου Πληροφόρησης της Σπιναλόγκας και διευκρίνισε πώς η έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος στηρίζει την υποψηφιότητα της οχυρής νησίδας ως μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.  Ευχαρίστησε μάλιστα θερμά την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα Καίτη Τζιτζικώστα, για την παρουσία της στην εκδήλωση.

Την ιδέα της Τζίνας Ξανθάκη για ένα φωτογραφικό λεύκωμα με θέμα τη Σπιναλόγκα υλοποίησε  ο βραβευμένος με διεθνείς διακρίσεις Γιάννης Τζώρτζης, μέλος της Royal Photographic Society of Great Britain.

Με τεχνική αρτιότητα κατέγραψε το συναίσθημα που θέλησε να μεταδώσει η Τζίνα Ξανθάκη σε ένα βιβλίο που θα δώσει την ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει το νησί, σαν να έχει ζήσει στην περιοχή.

Στιγμιότυπα από διάφορες ώρες της μέρας ή της νύχτας, άλλοτε με το φως της αυγής, του φεγγαριού, στη βροχή ή την καταιγίδα η Σπιναλόγκα αποκαλύπτεται όπως την έχει γνωρίσει η δημιουργός παρατηρώντας την 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις εποχές του χρόνου.

Τις φωτογραφίες διανθίζουν μικρά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη από τα έργα του  «Αδερφοφάδες», «Αναφορά στον Γκρέκο» και  «Ασκητική» στα ελληνικά και αγγλικά (δίγλωσση έκδοση).

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί για τους σκοπούς του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών».

 

 

Περισσοτερα...

 

   

   

 

ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην όμορφη περιοχή της Ελούντας και στο ξακουστό ¨Νησί» της Σπιναλόγκας ο  Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΛΥΔΩΝ  υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αθλητών τον 3ο Αγώνα Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2015¨ το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, του  Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων – Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού,  της Περιφέρειας Κρήτης , και υπό την αιγίδα και την συνδιοργάνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου καθώς και του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου.

Ο 3ος Αγώνας Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2015¨ προωθεί την ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας των πολιτών μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και την προώθηση των αξιών του τόπου της Ελούντας και της Σπιναλόγκας.  

Πρίν την έναρξη του αγώνα τελέστηκε αγιασμός από τον αρχιμανδρίτη Τ.Ταμπακάκη και ακολούθησε ομιλία της προέδρου του Πολ.Συλ.ΚΑΛΥΔΩΝ Τζίνας Ξανθάκη.

Περισσοτερα...

επιστολή από το ΕΒΕΑ προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυδών επιστολή από το ΕΒΕΑ προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυδών

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος ευλόγησε τα «Καλυδώνια 2013». Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος ευλόγησε τα «Καλυδώνια 2013». Ο Σπύρος Γιαννιώτης με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών» Ο Σπύρος Γιαννιώτης με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών»   Ο Σπύρος Γιαννιώτης σφυρίζει την εκκίνηση. Ο Σπύρος Γιαννιώτης σφυρίζει την εκκίνηση. Οι κολυμβητές μπαίνουν στο νερό και παίρνουν θέση για την εκκίνηση. Οι κολυμβητές μπαίνουν στο νερό και παίρνουν θέση για την εκκίνηση.

 

Tα Καλυδώνια 2013, που διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλάκας «Καλυδών» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου, στέφθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Με επίκεντρο τον οικισμό της Πλάκας και σημείο αναφοράς τη Σπιναλόγκα πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ελεύθερης κολύμβησης, που ξεκίνησε και τερμάτισε στην παραλία του χωριού. Οι 55 κολυμβητές και κολυμβήτριες διέσχισαν την απόσταση μέχρι το νησί της Σπιναλόγκας και επέστρεψαν, χωρίς κανείς να εγκαταλείψει στη διαδρομή.

Περισσοτερα...

Η ευχαριστήρια επιστολή του πέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ

Τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, προσκεκλημένος της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών» κυρίας Τζίνας Ξανθάκη.

Ο κ. Vu Bihn, συνοδευόμενος από το γιο του Μιν και την γραμματέα του κα Ιωάννα Κουάτς έμεινε στο γραφικό χωριό της Πλάκας και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 η πρόεδρος του Συλλόγου κα Τζίνα Ξανθάκη τον συνόδευσε σε ξενάγηση στη Σπιναλόγκα.

Τον Βιετναμέζο διπλωμάτη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Ελούντας κ. Ευάγγελος Μαυρικάκης και ο πρόεδρος της κοινότητας Βρουχά κ. Μιχάλης Μπουτσάκης.

Η κα Ξανθάκη στο σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστηκε τον κ. Bihnγια την παρουσία του στην Πλάκα και την επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, που είχε ως στόχο την προβολή και την ανάδειξη του μνημείου.

Με αυτή την αφορμή ο Πολιστικός Σύλλογος «Καλυδών» ανακήρυξε τον κ. Vu Bihn, επίτιμο μέλος του και πρεσβευτή Καλής Θελήσεως της καμπάνιας στήριξης της υποψηφιότητας της Σπιναλόγκα και της τελικής της ένταξης στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στιγμιότυπα από την ξενάγηση του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κ. Vu Bihn στο μνημείο της Σπιναλόγκας.

Περισσοτερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2