---

Kalidon.com

---
ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2016

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΛΥΔΩΝ  προκηρύσσει τον 4ο Αγώνα Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2016¨ το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 στην Πλάκα- Ελούντας,υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

 

Ο 4ος Αγώνας Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2016¨ έχει πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας των πολιτών    μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και την προώθηση των αξιών του τόπου της Ελούντας και της Σπιναλόγκας.

 

Στόχος του  Πολιτιστικού  Συλλόγου ΚΑΛΥΔΩΝ είναι να αποτελέσει ο αγώνας αυτός μια νέα πρόταση φυσικής δραστηριότητας  για όλους τους αθλητές που επιθυμούν  να επιδείξουν τις ικανότητές τους  και να αποκομίσουν όλες τις θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε αυτό.

 

Η υλοποίηση του 4ου Αγώνα Θαλάσσιας Κολύμβησης ¨ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ 2016¨  θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του αθλήματος  και  του τόπου μας αλλά και στην ανάπτυξη και η εμπέδωση των αξιών και των αρχών του αθλητισμού  και φυσικά στην βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων  και δεξιοτήτων κάθε συμμετέχοντα. Στοιχεία που αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον του αθλήματος και την διοργάνωση.

 

Άρθρο 1 :  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ &  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Για τις ανάγκες του αγώνα ορίζεται  Εκτελεστική Οργανωτική Επιτροπή η οποία αποτελείται  από τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΑΛΥΔΩΝ, καθώς επίσης και εκπροσώπους της τοπικής αθλητικής κοινότητας και  στελέχη του Δήμου Αγίου Νικολάου.

 

Ξανθάκη Τζίνα

Πρόεδρο Πολ. Συλλόγου «ΚΑΛΥΔΩΝ»

Ιωσηφέλης Γρηγόρης

Αντιπρόεδρος Πολ. Συλλόγου «ΚΑΛΥΔΩΝ»

Αλεξάκης  Χάρης

Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ

Ραφαηλάκης Λευτέρης

Αντιπρόεδρος ΠΑΟΔΑΝ

Αγγελάκης Σπυρίδων (Λιμενάρχης)

Εκπ. Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου

Ιωσηφίδου Τιτίκα

Εκπρόσωπο ΝΟΑΝ

Τζώρτζης Γιώργος

Εκπρόσωπο Κ.Φ.Α

 

Συντονιστές του αγώνα ορίζεται ο κ. Ελευθέριος Ραφαηλάκης, Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ (τηλ: 6977507054) και ο Τσαμπανάκης Μανόλης (τηλ: 6945531843)

 

Έργο της εκτελεστικής επιτροπής  είναι :

 

*                   Η γενική οργάνωση και διαχείρισης του  αγώνα.

*                   Η  εφαρμογή των  της προκήρυξης αυτής.

*                   Ο έλεγχος και έγκριση των δηλώσεων - αιτήσεων  συμμετοχής και των βεβαιώσεων  συμμετοχής  και των δικαιολογητικών που θα προσκομίσουν οι συμμετέχοντες.

*                   Ο τρόπος διεξαγωγής  του αγώνα.  

*                   Η επιλογή και η κλήρωση ορισμού  των κριτών του αγώνα.

*                   Η επιλογή και ο ορισμός των ιατρών των αγώνων (έγκριση λίστας ιατρών και αναπληρωματικών).

*                   Ο καθορισμός των αγωνιστικών χώρων τέλεσης του αγώνα.

*                   Η εκδίκαση ενστάσεων και η επιβολή ποινών.

*                   Η  εφαρμογή του προγράμματος διεξαγωγής  του αγώνα.

*                   Η προφορική και έγγραφη ενημέρωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του  εμπλεκομένων φορέων.

*                   Η  ανάπτυξη παράλληλων εκδηλώσεων για τις ομάδες που συμμετέχουν.

*                   Η εύρεση χορηγών για την εκδήλωση.

*                   Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων του αγώνα.

*                   Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του αγώνα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

*                   Η επίλυση των προβλημάτων που θα παρουσιασθούν στην υλοποίηση του αγώνα,  και στην γενικότερη εφαρμογή της παρούσης προκήρυξης.

 

 

Άρθρο 2.: Δικαίωμα συμμετοχής – Δηλώσεις συμμετοχής:

 

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και αλλοδαποί αθλητές – αθλήτριες  που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται στ άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν το απαραίτητο έντυπο αίτησης και αποποίησης ευθύνης καθώς και να φέρουν ιατρική βεβαίωση πρόσφατη. Παιδιά έως 18 ετών χρειάζονται ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους.

Οι συμμετοχές στον αγώνα μπορούν να γίνουν από ομάδες αθλητών ή μεμονωμένα άτομα   ή από ομάδες ατόμων σε όλες τις κατηγορίες μέχρι και Πέμπτη 20-08-2015, ηλεκτρονικά στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Οι αιτήσεις συμμετοχής βρίσκονται στο  site  www.dimosagn.gr.

 

 

Τα αθλητικά σωματεία  έχουν δικαίωμα συμμετοχής, με απεριόριστο αριθμό σε κάθε κατηγορία μετά από απόφαση της Οργανωτικής Εκτελεστικής Επιτροπής.   

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής με όλα τα απαραίτητα  δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν μία ώρα πρίν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία του αγώνα.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα  ορίζεται το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα  στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλάκας και Νήσου Σπιναλόγκας, στο κόλπο Μιραμπέλλου:    

16:00 - 17:00 μ.μ

Εγγραφές

Ενημέρωση Αθλητών

Προθέρμανση

17:30 μ.μ

Εκκίνηση  1.800 μ    (Ανδρών – Γυναικών)

Διαδρομή: Εκκίνηση από την παραλία της Πλάκας  ως την νήσο Σπιναλόγκα και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

17:40 μ.μ

Εκκίνηση  3.000 μ    (Ανδρών – Γυναικών)

Διαδρομή: Εκκίνηση από την παραλία της Πλάκας, περιφερικά στην νήσου Σπιναλόγκας και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης

    

       

        Στον αγώνα θα λειτουργήσει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

 

 Όλα τα τεχνικά στοιχεία που αφορούν τον αγώνα, με ευθύνη της Οργανωτικής Εκτελεστικής Επιτροπής θα αναρτώνται στο Site του Πολιτιστικού συλλόγου «ΚΑΛΥΔΩΝ» (www.kalidon.gr) και στο site του Δήμου Αγίου Νικολάου, www.dimosagn.gr καθώς επίσης και στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

 

 

Άρθρο 3: Ηλικιακές Κατηγορίες   

 

  1.800μ.

  14 ετών έως 30 ετών

  31 ετών έως 45 ετών 

  46 ετών και άνω

 

 

 Ανδρών και Γυναικών

 

 

 3.000μ.

 14 ετών έως 30 ετών  

 31 ετών έως 45 ετών  

 46  ετών και άνω  

 

Ανδρών και Γυναικών

 

 

Ένας κολυμβητής ή κολυμβήτρια μπορεί να συμμετέχει σε ένα μόνο αγώνισμα.

 

Κάθε αθλητής θα πρέπει να υπογράψει αίτηση συμμετοχής καθώς επίσης και  υπεύθυνη δήλωση  ικανότητας άθλησης και συμμετοχής και ιατρική βεβαίωση για  να έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα.

 

 

Άρθρο 4:  Σύστημα διεξαγωγής & Κανονισμοί Αγώνα

 

Στον αγώνα ισχύουν οι  κανόνες διεξαγωγής αγώνων  κολύμβησης και ο κώδικας αθλητικής δεοντολογίας.

 

Οι αθλητές πρέπει να κολυμπούν, χωρίς βοηθητικό εξοπλισμό , και με αθλητική περιβολή ή μαγιό, κατά μήκος της διαδρομή ακολουθώντας την σήμανση που θα έχει γίνει με μεγάλες ευδιάκριτες σημαδούρες.  

 

Βοηθητικό εξοπλισμό και μέσα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο  οι αθλητές άνω των 60 ετών  (πέδιλα ή αναπνευστήρα και μάσκα).

 

Κάθε κολυμβητής - τρια ανάλογα με την απόσταση που θα επιλέξει θα παραλάβει από την γραμματεία του αγώνα κατά την εγγραφή του διακριτικό σκουφάκι  ενώ στο χέρι του θα αναγραφεί ο αριθμός συμμετοχής τους.

 

Για την διευκόλυνση των αθλητών-τριών μεγάλα μπαλόνια (σημαδούρες) θα οριοθετούν  τις  δύο διαδρομές του αγώνα και οι αθλητές-τριες έχουν υποχρέωση να μην παρακάμπτουν την οριοθέτηση αυτή.

 

Στην περίπτωση που κάποιος εκ των κολυμβητών νιώσει αδιαθεσία και δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα κάνει νεύμα με το χέρι του ούτως ώστε να τον εντοπίσουν τα διασωστικά σκάφη και να τον περισυλλέξουν.

 

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική χειρός.

 

Άρθρο 5: Ιατρική εξέταση διαγωνιζομένων & Ιατρική κάλυψη των αγώνων.

Η ιατρική κατάσταση και δυνατότητα συμμετοχής των συμμετασχόντων στο στον αγώνα είναι ευθύνη των ιδίων. Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν ιατρική συνδρομή σε έκτακτο ιατρικό γεγονός κατά την διάρκεια των αγώνων σε συνεργασία με ιατρική ομάδα που θα καταρτιστεί.  

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των αθλητών του αγώνα είναι να έχει προηγηθεί η ιατρική τους εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό  ή τον ιατρό της ομάδας τους.Το παραπάνω αποδεικνύεται για κάθε αθλητή από  βεβαίωση του ιατρού (παθολόγου-καρδιολόγου, ιατρού γενικής ιατρικής).   

 

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δυνατή μόνο για τους ενήλικες  με κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης από τον συμμετέχοντα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Η συμμετοχή στον αγώνα ανηλίκων γίνεται μόνο με την κατάθεση της σχετικής αίτησης υπογεγραμμένης από τον κηδεμόνα του ανήλικου η οποία θα συνοδεύεται από ιατρική βεβαίωση ή   αντίγραφο δελτίου αθλητικής ιδιότητας υπογεγραμμένο  από ιατρό συλλόγου και  υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής τους υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους. 

 

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν  την ευθύνη ορισμού και παρουσίας ειδικευμένου ιατρού κατά την διάρκεια τέλεσης του αγώνα, σε συνεργασία και με το ΕΚΑΒ. Η παρουσία ιατρού στους αγώνες πιστοποιείται από τον κριτή αγώνα  πριν την έναρξη του αγώνα, ο οποίος υποχρεούται να μην ξεκινήσει ή να διακόψει το παιγνίδι εάν δεν υπάρχει ιατρός.

 

Εάν λόγω τραυματισμού ή ασθένειας διαγωνιζομένου (αθλούμενου ή διαιτητή) κατά την διάρκεια του  αγώνα , προκύψουν στην συνέχεια ασφαλιστικές ή άλλες απαιτήσεις, οι διοργανωτές και ο δήμος Αγίου Νικολάου δεν φέρει  καμία ευθύνη.

 

 

Άρθρο 6  - Υποχρεώσεις συμμετεχόντων

 

Ο αθλητές που θα συμμετάσχουν στο αγώνα υποχρεούται:

o      Να συμπεριφέρονται σωστά σύμφωνα με τον κώδικα συμπεριφοράς και δεοντολογία  των αθλητών.

o      Να φέρουν κατάλληλη αθλητική περιβολή κατά την διάρκεια του αγώνα η οποία να διασφαλίζει την ασφάλεια τους.

o      Να φέρουν κατάλληλη υπόδηση και ιματισμό  κατά την διάρκεια του αγώνα.

o      Να προσέρχονται έγκαιρα στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα 45’ πριν την έναρξη  του αγώνα.

 

Άρθρο 7. Ενστάσεις

Κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση ή ενστάσεις μόνο για περιπτώσεις κακής συμμετοχής και πλαστοπροσωπίας. Οι ενστάσεις κατατίθενται στην γραμματεία του αγώνα και κρίνονται από την Εκτελεστική οργανωτική Επιτροπή.

 

Άρθρο 8. Έπαθλα αναμνηστικά

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί δίπλωμα συμμετοχής του αγώνα και αναμνηστικά μπλουζάκια.

 

Σε όλους τους αθλητές των  κατηγοριών που θα καταλάβουν από την Πρώτη  θέση θα απομονωθεί κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα κατάταξης.

 

Στους αθλητές της Δεύτερης και Τρίτης θέσης θα απονεμηθούν αναμνηστικά   μετάλλια και διπλώματα κατάταξης.

 

Τα έπαθλα αυτά και οι απονομές θα αποδοθούν σε ειδική τελετή λήξης  περίπου στις 20:00  στο πάρκο Μιράμπελλο.

 

Άρθρο 9.Άλλες διατάξεις:

 

Το κάπνισμα  και η χρήση αλκοολούχων ποτών  δεν επιτρέπεται σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του αγώνα

 

Δεν καλύπτονται έξοδα διαμονής την προηγούμενη ή την επόμενη του αγώνα, ενώ δεν απαιτούνται συνοδοί των αθλητών

 

Προτείνεται τα στους συμμετέχοντες να έχουν επαρκή ρουχισμό αγώνων (ώστε να ανταποκριθούν όλες τις φάσεις του αγώνα).   

 

Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα ρυθμίζεται από την Οργανωτική Εκτελεστική Επιτροπή του αγώνα.

 

 

 

Για το διοικητικό συμβούλιο του  Πολιτιστικού συλλόγου ΚΑΛΥΔΩΝ

 

Η Πρόεδρος  

 

Ξανθάκη Τζινα